Блог АКУ

Інтерв'ю з Дмитром Корніловим

Мене звати Діма Корнілов, я CEO-співзасновник студії FFFACE.ME.
Ми створюємо Instagram-фільтри, які підривають інтернет. Основний вектор нашої роботи це 2D/3D дизайн в Доповненій Реальності.

Ми працюємо в Кооперативі, тому що нам дуже подобається простір, подобається як тут реалізовано дизайн, як зроблена інфраструктура, що тут крім офісу є ще і тераса, і кімнати, де ти можеш усамітнитися, і окремі офіси, і спільний простір.

Також, тут є можливість проводити власні заходи, і, часто, Кооператив запрошує резидентів взяти участь у своїх івентах і таким чином сприяють розвитку і піару.

Власне саме тому ми зупинили свій вибір на цій локації. Спочатку, коли я прийшов в Кооператив, моєю метою було провести тут захід на терасі — ми з успіхом його провели, презентували колекцію одягу з доповненою реальністю. Під час розмови з менеджером мені сказали, що оренда тераси для резидентів є безкоштовною і це стало для мене вирішальним аргументом на користь того, що тут можна винайняти офіс. У результаті місячна оренда була набагато дешевшою, ніж оренда локації за один день.

За які сильні сторони ти любиш це місце?

- По-перше, тут працюють люди близькі по духу: вся команда Кооперативу є дуже френдлі, створюється якесь відчуття родини. Бариста пам'ятає, яку ти п'єш каву; завжди дуже привітна команда на ресепшені — чуйна, яка готова допомогти. І, звичайно ж, я люблю це місце тому що тут люблять і розповідають про своїх резидентів, що сприяє нашому розвитку.

Які слабкі сторони у цього коворкінгу?

- Ну, якщо чесно, я відразу нічого не можу згадати, тому не буду вигадувати — поки що я їх не бачу.

Чи допомагає коворкінг в розвитку бізнесу?

- Так! Як я вже кілька разів сказав, дуже допомагає в розвитку і круто, що не тільки підтримуються наші ініціативи, а й проводяться ініціативи від самого простору, в яких кожен може взяти участь.

Що б хотілося змінити в системі вашого коворкінгу, повністю чи ви задоволені простором?

- Простір працює цілодобово, немає якихось обмежень, тому складно сказати, що б я поліпшив.

Чи є плюшки у коворкінгу для резидентів?

- Напевно, основною плюшкою в цьому випадку є якість простору. Для мене звично, що плюшки — це якісь бонуси, які повинні згладжувати певні недоліки, як-то підкуповувати того, кому вони даються. Але тут, ти отримуєш крутий продукт за гроші, які за нього просять і якось навіть не думаєш, про те, що тобі повинні щось додатково. Тут є безкоштовні чай, кава, вода.

Але, на мою думку, часи, коли це заведено було вважати якимись значущими плюшками — пройшли. Проводяться заходи суто для резидентів з їжею, напоями, музикою. Плюс проводяться кінопокази, є заняття з йоги, на які я не ходжу) Напевно, це і є ті плюшки, на які люди могли б звернути увагу.

Ну ти про них знаєш?

- Так-так, тут є розсилка. І якщо піднятися на п'ятий поверх в якийсь вечірній час, ти обов'язково на щось натрапиш. Минулого тижня, тут взагалі був симфонічний концерт.

Чи плануєте ви змінювати в майбутньому ваш коворкінг на щось інше?

- Ні, напевно, не плануємо. Взагалі, у нашої команди віддалена структура роботи і якщо ми щось будемо міняти, то тільки через якийсь релокейт в іншу країну. Але зараз нас все влаштовує, плюс він в центрі, тому всім учасникам команди сюди добиратися від 10 до 15 хвилин.

А де ти раніше працював? До того, як сюди переїхав?

- До Кооперативу це був офіс продуктової компанії, в якій працював, біля метро "Театральна". Він був не менш крутий, я б навіть сказав, що по дизайну навіть і крутіший, але там не було такої класної атмосфери. Якщо ось якщо порівнювати з іншими коворкінгами..

Або з кафешками)

- Ну, з кафешками порівнювати неможливо, з моєї точки зору, тому що в кафешці ти завжди гість кафе і до тебе так і ставляться. Коли ти починаєш працювати там, це означає, що ти вже, в певному сенсі, порушуєш етику закладу, з усіма наслідками, що випливають.

Що стосується інших просторів, я можу порівняти з Unit.City, де я працював в коворкінгу Часопис, але там мені було набагато менш комфортно, тому що там не було такого сильного ком'юніті, як тут, такого доброзичливого ставлення один до одного. Плюс, очевидно, що для персоналу ти був всього лише гостем простору -- no name, одним з десятків або сотень розробників.

Тому, я вважаю, що Кооператив зараз одне з топових місць. Я дуже радий, що воно ще недостатньо (не так сильно) розрекламоване, як могло б бути, тому що тут є простір, свобода і, можливо, коли тут вже буде супер багато людей, буде не так круто. Але зараз заповненість досить висока і все клас!

Який у тебе тариф?

- Місячний тариф, 180 доларів в загальній зоні. Ми навмисне обрали hot desk, тому що ми не любимо сидіти поруч один з одним.

Добре, круто, дякую!